Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

vineri, 30 iunie 2017

Oradea


Oradea e frumoasa, nu stiam cat e de frumoasa, dar la inceputul lunii m-am convins si mi-am rasfatat ochii. Ajungand la Timisoara m-am gandit ca nu ar fi o idee rea ca de acolo sa pornim un pic cu rucsacul in spate prin imprejurimi si uitandu-ne pe harta, caci am avut o blondina draga cu mine, am zarit Oradea si am zis de ce nu?
Zis si facut, am pornit la drum la rasarit de soare si usor usor ne-am apropiat de Oradea si ne-a placut ce am gasit acolo. Am gasit ceva diferit, cum am gasit si in frumoasa Timisoara ( urmeaza o postare si cu maretul oras soon), total diferit de ce am eu acasa, fiind la o distanta de mai bine de 500 kilometri, va dati seama.
Am pornit la drum si cu ajutorul gps-ului chiar ne-am descurcat bine si am inceput sa cunoastem strazile si sa ne orientam cu usurinta. Ne-am cazat la pranz si spre seara am plecat sa cutreieram, doar de asta ajunsesm si pana tarziu asta am si facut, iar a doua zi pana spre seara deja eram chiar incantate de ce am gasit si vazut si cu parere de rau am pornit din nou spre Timisoara. Am poze, in caz ca nu ma credeti ca-i fana Oradea si va sfatuiesc sa o vizitati daca aveti ocazia.


Centrul e minunat cu Crisul Repede si mai sus aveti Turnul Primariei, am urcat, bineinteles, nu il puteam rata, intrarea costa doar 5 lei, iar provocarea abia apoi incepe pentru ca aveti multe scari de urcat, mai cu limba scoasa, mai cu picioare tremurande ajungeti sus :))
Merita sa urcati, privelistea e frumoasa si parca am simtit asa un sentiment de liniste si bucurie acolo sus.



Revenind la sol avem imagini din centru, am incercat sa surprind cat mai bine frumusetea orasului.






Pasajul Vulturul Negru



Sunt multe biserici peste tot, foarte multe.



                                                                   Biserica cu luna





Oradea are si cetate, da ati citit bine, de curand reabilitata arata bine atat in exterior cat si in interior, sa vizitati galeriile, va vor placea!




Teatrul de Stat din Oradea




Am fost si la Zoo si ne-a placut, nu e departe nici de centru, noi am mers pe jos in ideea sa vedem cat mai multe cladiri si locuri.




Terminam postarea si nu am vorbit de mancare :)) Noua ne-a placut la Viking's, servire impecabila, atmosfera buna si mancare sanatoasa, bineinteles :)).




 Am ramas placut suprinse de Oradea si cred eu ca am vazut ce era mai frumos si mai important :)
Voi ati vizitat Oradea? Cum vi s-a parut?

5 comentarii:

  1. Oradea e atât de frumoasă!
    Când plecam în vacanțe, ultima oprire din România era tot timpul Oradea, după bye-bye, dar nu am reușit niciodată să îl vizitez!

    Atât de frumooos! :(

    P.S superbe poze, dar editează-le puțin :D

    xoxo

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am reușit să ajung în Oradea, deși îmi doresc mult. Cu așa poze faine, nu ai cum să nu îți dorești să ajungi acolo măcar o dată! :D
    xoxo

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, Oradea e un oras frumos care se dezvolta pe zi ce trece :D

    RăspundețiȘtergere

Multumesc!

Totalul afișărilor de pagină